Yhteiseurooppalainen eIDAS-tunnistuspalvelu – vastaa kiinnostuskyselyyn

22.10.2018

Euroopan Unionin direktiivin mukainen eIDAS-tunnistus on yhteiseurooppalainen standardi, jonka avulla minkä tahansa unionin jäsenmaan kansalainen voidaan tunnistaa sähköisesti minkä tahansa jäsenmaan julkisissa palveluissa. Esimerkiksi Saksan kansalainen voidaan tunnistaa suomalaisen kunnan sähköisissä palveluissa, vaikkei hänestä olisi suomalaisissa rekistereissä mitään tietoja.

Kuten GDPR, niin myös eIDAS on kaikkia jäsenmaita ja niissä toimivia organisaatioita velvoittava osa lainsäädäntöä. Suomessa eIDAS-tunnistus on tuotu osaksi Suomi.fi-tunnistusjärjestelmää.

Meillä Timmi Softwarella ollaan seurattu kehitystä innolla, ja olemme valmiit kehittämään TIMMI-järjestelmään suoran liittymän eIDAS-tunnistusta varten. Suora eIDAS-tunnistautuminen on huomattavasti käyttäjäystävällisempi vaihtoehto, joka toisi merkittävää lisäarvoa palveluntarjoajille, joiden käyttäjäkunnassa on paljon EU-kansalaisia.

Mikäli eIDAS-liittymälle on kysyntää, olemme valmiit kehittämään sen myyntivalmiiksi tuotteeksi hyvinkin nopealla aikataululla.

Vastaa kiinnostusta kartoittavaan kyselyymme alta löytyvästä napista – siinä on vain yksi kysymys, mutta se olisi meille hurjan arvokasta!

Terveisin,
Jani Asikainen

Klikkaa tästä!