Suomi.fi-tunnistusliittymä saatavissa TIMMI-järjestelmään

13.12.2017

TIMMI-järjestelmän Suomi.fi-tunnistusliittymä on nyt valmistunut ja käyttöönotettavissa. Suomi.fi-tunnistus on suunnattu vain rekisteröityville / rekisteröityneille asiakkaille. Operatiiviset käyttäjät kirjautuvat jatkossa samaan tapaan kuin nykyisinkin. Suomi.fi-tunnistusta ovat velvollisia käyttämään järjestelmissään valtion hallintoviranomaiset ja virastot, laitokset ja liikelaitokset sekä kunnalliset viranomaiset niiden hoitaessa laissa niille säädettyjä tehtäviä. Suomi.fi-tunnistus on ns. vahva tunnistustapa, joka on tietoturvallisempi kuin normaali käyttäjätunnus-salasana-pari. Tunnistukseen voidaan käyttää Väestörekisterikeskuksen tuottamaa varmennekorttia, mobiilivarmennetta tai suomalaisia verkkopankkitunnuksia.

Suomi.fi-tunnistuksen avulla voi siirtyä julkishallinnon palveluiden välillä kätevästi kertakirjautumisella. Tämä tarkoittaa, että kirjautuessa TIMMI-järjestelmään, pääsee ilman uutta tunnistautumista myös TE-palveluihin ja Kelan palveluihin. Palvelusta uloskirjauduttaessa, poistuu samalla kaikista julkishallinnon verkkopalveluista.

Timmi Software Oy:n tuoteperheessä uusi liittymä korvaa Vetuma-tunnistuksen, jonka käyttö päättyy vuoden 2017 lopussa Valtionkonttorin suunnitelmien mukaisesti. TIMMI-järjestelmän näkökulmasta Suomi.fi-tunnistusliittymän käyttöönotto on hyvin yksinkertaista ja helppoa varsinkin sellaisille organisaatioille, jotka ovat aiemmin käyttäneet Vetuma-tunnistusta.