Lahden kaupunki valitsi TIMMI Smart City -järjestelmän

31.03.2020

TIMMI Smart City -järjestelmä voitti ylivoimaisesti kilpailutuksen koko kaupungin kattavasta tilavarausjärjestelmästä, joka integroituu mm. tilojen älylukitukseen, SAP-laskutusjärjestelmään ja kahdensuuntaisesti useampaan O365-kalenterin tenanttiin. Kilpailutuksessa arvioitavina osa-alueina olivat laatu, palvelutuotanto ja hinta. TIMMI Smart City oli paras jokaisessa osa-alueessa ja sai täydet 100 pistettä ollen esimerkiksi käytettävyysarvioinnissa selkeästi edellä muita järjestelmiä. Lahti haluaa yhtenäistää ja modernisoida nykyisin käytössä olevia monia järjestelmiä ja TIMMI Smart City tulee korvaamaan mm. Varaamo-ohjelmiston.

Kilpailutuksessa kiinnitettiin huomiota poikkeuksellisen laajasti avoimiin rajapintoihin ja integrointeihin muuhun tietojärjestelmäarkkitehtuuriin sekä monipuolisiin kirjautumisvaihtoehtoihin. Esimerkiksi kaupungin sisäisille käyttäjille Active Directory -toimialuetunnuksella ja asiakkaille kirjastokortilla tai vahvalla Suomi.fi-tunnistuksella. Vapaiden tilojen tarkastelu ja varaaminen tapahtuu rakennusten pohjakartasta tai tilojen käyttötarkoitukseen perustuvasta palvelunäkymästä. Lisäksi varauksen voi tehdä perinteisellä kalenterinäkymällä. Järjestelmää voidaan käyttää graafisesti suoraan erilaisilta ja erikokoisilta päätelaitteilta (älypuhelimet, tabletit, työasemat kannettavat, virtuaalityöasemat) hyvällä käytettävyydellä ja oikealla skaalauksella.

Tilatehokkuuden kasvattaminen ja kaupungin omistuksessa olevien tilojen mahdollisimman tehokas hyödyntäminen on Lahden kaupungin strateginen tavoite. Useiden eri toimijoiden tulee pystyä käyttämään samaa tilaa vuorokauden eri aikoina sekä eri viikonpäivinä. Tämän tavoitteen toteutuminen vaatii tehokasta tilankäytön- ja varaustenhallintaa sekä tukea tähän liittyville taustaprosesseille. Lahti on arvioinut järjestelmän piiriin tulevan maksimissaan 2.000 kappaletta tiloja ja yli 1.000 kaupungin henkilökuntaan kuuluvaa käyttäjää. Toimitusprojekti on käynnissä ja kaupunki on halunnut vaiheistaa sen kolmeen vaiheeseen siten, että viimeisen vaiheen hyväksymistestaus on toukokuussa 2021.